- reklama -
Suroviny
15 plačiček
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce solamylu
- 1 polévková lžíce hořčice s feferóny
- mletý pepř
- sůl
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- Omáčka:
- 80 g másla
- 350 – 400 ml vody nebo vývaru
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 2-3 kávové lžičky smetanového křenu krenex
- 100 ml smetany na vaření
- 1 citron – šťáva
- sůl
- cukr moučka
Postup přípravy receptu
-
Maso pomeleme, přidáme vejce, solamyl, hořčici, podle chuti osolíme, opepříme a dobře zamícháme.
-
Z hmoty děláme malé kuličky nebo placičky, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji z obou dvou stran usmažíme dočervena.
-
Omáčka: máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.
-
Zalejeme vývarem (vodou), promícháme.
-
Přidáme smetanu, křen a za stálého míchání povaříme. Podle chuti osolíme, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Placičky (kuličky) podáváme s bramborem přelité omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-starší vydání časopisu Receptář.
Kuchařka: eva hubova