Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g vepřové plece
200 g cibule
300 g kysaného zelí
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce sladké papriky
50 g sádla
sůl
200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
sůl
pepř
1 litr vody

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a promícháme s paprikou a kmínem. Cibuli nakrájíme na půlplátky. Sádlo rozpustíme v tlakovém hrnci, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme maso, nové koření a bobkový list, znovu orestujeme, poté nalijeme vodu a zaklopíme, vaříme 30 minut. Poté odklopíme, přidáme zelí, znovu zaklopíme a vaříme dalších 10 minut. Odklopíme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce provaříme, případně zredukujeme, pokud bude nutné.

Poznámka od kuchařky

Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.