
- reklama -
Suroviny
3 porce
- hlávkové zelí (nakrájené na proužky)
- 1 cibule
- kmín
- grilovací koření
- sůl
- 1 stroužek česneku
- 250 dkg vepřového masa (nakrájeného na menší kostky)
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naložíme do směsi grilovacího koření, kmínu, prolisovaného česneku a soli. Necháme hodinu naložené.
-
Poté vše z misky přendáme na pánev a dusíme. Když máme maso měkké, tak ho zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme. Necháme krátce orestovat, aby se nám na mase udělala křupavá kůrčička.
-
Poté přidáme cibuli nakrájenou na drobno, zelí a dosolíme. Přilijeme 2 dcl vody, promícháme a přikryjeme poklicí. Dusíme dokud není zelí měkké.
Poznámka od kuchařky
Můžeme podávat s bramborovými plackami nebo bramborovým, případně houskovým knedlíkem.
Množství masa i zelí si zvolíme dle počtu strávníků.
Pokud chceme jídlo pikantnější, zvolíme při nakládání masa ostřejší koření podle chuti.
Kuchařka: misza