Krůtí roláda s hráškem

48
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg krůtí prsa
300 g mraženého hrášku
3 celá vejce
8 lístků bazalky
sůl
pepř
mrkev
cibule
petržel
instantní jíška
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s nasekanými lístky bazalky a zmrzlým hráškem (lépe se nám s ním bude při balení rolády pracovat – nebude rozmačkaný).

  3. Povrch posolíme a poklademe směsí míchaných vajec, hrášku, nasekané bazalky a ihned pevně maso s náplní smotáme, aby náplň nevytekla.

  4. Maso na povrchu okořeníme solí a pepřem a necháme tak vyniknout jeho vlastní chuť.

  5. Vzniklou roládu převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso tzv. zatáhlo.

  6. Do římského hrnce dáme 1 celou mrkev, půl kořene petržele, celou neloupanou cibuli, vložíme orestovanou krůtí roládu a podlijeme 4 dcl vody.

  7. Dáme péct přikryté do trouby na 45 minut a posledních 15 minut pečeme odkryté pro barvu.

  8. Po upečení výpek scedíme a do čistého výpeku přidáme zbytek hrášku, který se nevešel do náplně rolády, případně zahustíme instantní jíškou a pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla. Příloha jasmínová rýže