![Hovězí maso na pórku s houbami_5ffb753c3d0d6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-maso-na-porku-s-houbami_5ffb753c2caf0.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g hovězího masa (zadní, roštěnec)
- 12 sušených čínských hub (já použila sušené české, předem namočených a nakrájených na plátky)
- 2 pórky (nakrájené na kolečka)
- 1 lžička koření pěti vůní
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku (nasekané nadrobno, použila jsem granulovaný)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžičky medu
- saturejka (na ozdobu)
- Omáčka:
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce červeného vína (suchého, měla jsem Frankovku)
- 2 lžíce arašídového oleje (slunečnicového)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
-
V trošce vody rozmícháme škrob a přimícháme všechny suroviny na omáčku.
-
Na horkém oleji osmažíme za stálého míchání pórek a houby. Přidáme maso a restujeme asi
2 minuty. Potom přikryté dusíme do téměř změknutí, přilijeme omáčku a za stálého míchání ještě vaříme několik minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Speciality z pánve
V tomto receptu se doporučuje pánev wok, já jí bohužel nemám, tak jsem použila obyčejnou.
Kuchařka: HankaPu