
Suroviny
- 3 velké brambory varného typu A (salátové)
- 10 dkg anglické slaniny
- 3 vejce
- sůl
- drcený barevný pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme částečně vychladnout a oloupeme.
-
Oloupané brambory lžičkou vydlabeme, trochu skrojíme spodek, aby byly stabilní, vyložíme plátky slaniny. Vajíčko rozklepneme odděleně – žloutek dáme do prohlubně a doplníme bílkem, co se do prohlubně vejde, osolíme a opepříme.
-
Vydlabané části brambor zabalíme do proužků anglické slaniny (střídavě jsem motala a přidávala vydlabané kousky).
-
Vše dáme na plech s pečicím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou a tatarkou.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží perfektně tvar, nedrolí se. Hlízy jsem si vybrala úmyslně opravdu obrovské, až 10x8cm, přesto se do vydlabané prohlubně vešel žloutek jen s částí bílku…
Ano, vím, že jsou tu podobná jídla, toto mi přišlo opět trochu jiné, proto nebudu přidávat do komentářů ke starým, že jsem 5 ingrediencí vypustila a 3 nahradila..a zbyly mi 2 společné 🙂
Tato verze je asi „nejchudší“, měla jsem dnes chuť na něco jednochuchého…









