Brambory s anglickou slaninou a vajíčkem

156
- reklama -

Suroviny

3 velké brambory varného typu A (salátové)
10 dkg anglické slaniny
3 vejce
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme částečně vychladnout a oloupeme.

  2. Oloupané brambory lžičkou vydlabeme, trochu skrojíme spodek, aby byly stabilní, vyložíme plátky slaniny. Vajíčko rozklepneme odděleně – žloutek dáme do prohlubně a doplníme bílkem, co se do prohlubně vejde, osolíme a opepříme.

  3. Vydlabané části brambor zabalíme do proužků anglické slaniny (střídavě jsem motala a přidávala vydlabané kousky).

  4. Vše dáme na plech s pečicím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou a tatarkou.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží perfektně tvar, nedrolí se. Hlízy jsem si vybrala úmyslně opravdu obrovské, až 10x8cm, přesto se do vydlabané prohlubně vešel žloutek jen s částí bílku…

Ano, vím, že jsou tu podobná jídla, toto mi přišlo opět trochu jiné, proto nebudu přidávat do komentářů ke starým, že jsem 5 ingrediencí vypustila a 3 nahradila..a zbyly mi 2 společné 🙂

Tato verze je asi „nejchudší“, měla jsem dnes chuť na něco jednochuchého…