Suroviny
3 porce
- 400 g kuřecích žaludků
- 1 cibule
- 1/2-1 menší brokolice
- 1/2 lusku červené papriky
- kousek pórku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany
- 1/2 kostky slepičího vývaru
- pepř
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Žaludky si překrájíme na půlky, dočistíme a vykoupeme ve vařící vodě.
-
Do hrnce na olej si dáme na poloměsíčky nakrájenou cibuli, na ní dáme připravené žaludky, které zprudka opečeme, přidáme kmín, muškátový květ, zázvor, pepř, osolíme a dolijeme vodou tak, aby žaludky byly zároveň s vodou, pak ještě přidáme slepičí vývar a dusíme kolem hodiny, čím déle, tím lépe.
-
Mezi tím si pokrájíme brokolici, pórek a papriku, ještě přidáme vodu a dusíme dál do změknutí zeleniny.
-
Do smetany rozmícháme mouku, vlijeme k žaludkům, dosolíme, dochutíme, chvíli povaříme (není to jen šťáva, je to skoro omáčka, aby toho bylo víc) a můžeme jít stolovat.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem spotřebovat žaludky a půlku brokolice, tak jsem to vychytala a tak vznikl tento recept a budu ho dělat častěji. Podávala jsem jako přílohu brambory, ale dovedla bych si to představit s rýží, těstovinami a šly by dobře i knedlíky.