- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 lžička pečícího prášku
- asi 400 g čerstvé dýně (lze udělat i z kompotu)
- + trochu cukru (na vaření dýně)
- + trochu skořice (na vaření dýně)
- 1/3 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/2 lžičky hřebíčku (drtím v hmoždíři)
- 1/2 lžičky muškátového ořechu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1,25 hrnku cukru
- 1/2 lžičky sody
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Dýni si nakrájíme na menší kousky a dáme na chvíli povařit s cukrem a skořicí, vodu slijeme a dýni necháme vychladnout.
-
Smícháme mouku s pečícím práškem. V jiné míse smícháme vychladlou dýni, olej, vejce, vanilkový extrakt, koření, sodu a sůl. Přisypeme mouku a lehce mícháme, aby se vše spojilo.
-
Pečeme 25-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Na pohled vypadají nic moc, ale jsou vynikající
Kuchařka: aadulka