
- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 300 g cukru krupice
- 500 g hladké mouky
- vanilkový cukr
- 625 g mletých mandlí
- 2 lžičky skořice
- 3 lžíce rumu
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle, skořici a rum. Vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na 1/2 cm silnou placku, z ní vykrájíme hvězdičky.
-
Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr – 1 bílek + 10 dkg cukru, tímto sněhem potíráme hvězdičky.
-
Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut (pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout, popraskala by).
Poznámka od kuchařky
Malá vychytávka – protože je těsto tužší a já se s ním už nějaký ten rok trochu trápila, než se vše krásně spojilo, letos jsem vyzkoušela přidat 3 lžíce rumu a nemá to chybu. Takže recept poupravím a do surovin připisuji ještě rum pro lepší zpracování .-)
Kuchařka: hanahcotton