
Suroviny
2 litry
- 3 hrsti menších bílých fazolí
- 1/4 hlávky kapusty
- 1/2 červené papriky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lahůdkové cibulky
- 100 ml smetany na vaření
- 1 lžička vegety
- 1 bylinková kostka
- libeček
- 1 plátek sádla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme trošku sádla, na něm osmažíme nakrájenou cibuli najemno do sklovita, přidáme fazole, dolijeme litrem vody, přidáme bylinkovou kostku a necháme vařit, až fazole začnou měknout.
-
Nakrájíme si kapustu na jemné proužky(jako u zelí), červenou papriku nakrájenou na malé kousky pro barevnost polévky a bílé části lahůdkových cibulek a vaříme do měkka, ještě dosolíme a přidáme vegetu.
-
Nakonec zalijeme smetanou a jen převaříme. Polévka je dost hustá, pokud by někdo chtěl ještě hustější, zamíchá do smetany lžíci hladké mouky.
-
Do hotové a odstavené polévky dáme kroužky zelených částí lahůdkových cibulek.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla uvařit naší již léta prověřenou fazolovku, ale včera mi zbylo 1/4 kapusty z kapustového zelí a výsledek je zde, dobrý a jemný.