
- reklama -
Suroviny
podle počtu strávníků
- zelené fazolky rozkrojené napůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 drobně nasekaný stroužek česneku
- 2 lžičky hořčice – libovolný druh
- 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 lžička najemno nasekaného tymiánu
- 1 lžíce najemno nasekané petrželky
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci uvedeme do varu mírně osolenou vodu.
-
Zelené fazolky vložíme do vroucí vody a povaříme asi 5 minut , aby získaly jasně zelenou barvu a změkly. Poté je důkladně slijeme a okamžitě nasypeme do mísy se studenou vodou tak, aby byly všechny úplně ponořené a necháme je zcela vychladnout.
-
Mezitím smícháme olej, česnek, hořčici, citronovou šťávu, tymián a petrželku tak, aby se všechny suroviny řádně spojily.
-
Před podáváním cinkneme v mikrovlnce na dvě minutky vycezené a vychladlé fazolky a přelijeme studenou zálivkou. Jako přílohu jsem zvolil rozmarýnové brambory.
Kuchař: pbarva