Francouzské brambory sypané sýrem

56
- reklama -

Suroviny
4 velké 🙂

1 kg den předem uvařených brambor ve slupce
2 špekáčky
10 dkg anglické slaniny
sádlo
1 středně velká cibule
2-3 vejce natvrdo
10 dkg NIVY
Worcester
sůl
koření na americké brambory
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle, anglické slanině a cibuli osmahneme špekáčky – zakápneme Worcesterem, (cibulka jemně do zlatova).

  2. Vymažeme sádlem pekáč, navrstvíme na kostičky nakrájené, oloupané brambory (cca 3 cm), mírně !!! osolíme, opepříme a posypeme americkým kořením, poklademe výše osmahnutými špekáčky, (vypuštěné sádlo si necháme na vrchní vrstvu), nadrobno nakrájená vejce (já ta vajíčka i brambory dělám přes takový to sítko na brambory), navrstvíme další část brambor, znovu mírně!!!! osolíme, opepříme a posypeme americkým kořením a dáme zapéct ve vyhřáté troubě asi 10-15 min., potom to zasypeme na hrubo nastrouhanou nivou a necháme znovu zapéct do mírně zlatova.

Poznámka od kuchařky

POZOR se solí, počítejme s tím, že NIVA je dost slaná. Kdo nemá rád NIVU může dát obyčejný EIDAM. Taky je varianta: brambory, opečenou směs a vařená vajíčka promíchat, dochutit kořením a vysypat na vymazaný plech (jak šukofleky)