Jedinečná krkovička

109
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

4-6 silnějších plátků krkovičky
libovější plátky anglické slaniny nebo plátky moravského uzeného
plátkový sýr (co komu chutná)
žampiony
Marináda:
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce bílého vína
2 plné lžíce hořčice
1 lžíce medu
1 lžička soli
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo)


    Zobrazit celý recept

  2. Naložené plátky rozložíme na pekáček a zasypeme směsí pokrájených žampionů a slaniny(uzeného). Podlijeme vodou -v průběhu pečení podléváme dle potřeby.

  3. Pečeme při cca 200° přikryté asi 1 hod.

  4. Nakonec položíme na každý plát masa plátek sýra a necháme při mírnější teplotě roztavit.

Poznámka od kuchařky

Recept je převzatý z časopisu Vaše recepty – Blesk, od p. Polákové a mírně upravený (množství sur. a v pův. receptu se peče krkovička v celku pouze jsou do ní udělané zářezy a naplněné ost. sur.) Já i manžel jsme si moc pochutnali, proto přeji dobrou cuť i Vám. 🙂