- reklama -
Suroviny
- 500 g brambor ( nejlépe nových )
- 200 g vařeného uzeného masa
- 2 hrsti vyloupaného čerstvého hrášku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- olej
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- cibulková nať
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.
Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky. -
Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a přiléváme tenkým pramínkem, za stálého šlehání metličkou, olej. Vznikne nám hustší zálivka.
-
V míse promícháme brambory a maso s hráškem. Osolíme, dochutíme pepřem a přidáme hořčičnou zálivku.
Doplníme jemně krájenou cibulkovou natí a petrželkou.
Kuchařka: maris