- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 větší kuřecí prsa
- 3-4 rajčata
- 1 větší bílá paprika
- 15 maličkých žampionů
- 1 malá nebo půl cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koření Steak nebo hrubě mletý pepř a sůl
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce sugo (rajský protlak)
- špetka cukru
- chilli paprička dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájená na nudličky můžeme předem potřít 1 lžící oleje s kořením a nechat v chladu cca 30 minut. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme maso a restujeme za stálého míchání dorůžova.
-
Přidáme papriku nakrájenou na hrubší nudličky a po chvilce čtvrtky žampionů, česnek, chilli a rajčata na osminky. Promícháme, orestujeme a podlijeme troškou vody. Přidáme protlak nebo sugo a necháme krátce povařit (dávám zbytek nepoužitého suga zamrazit v zipovém sáčku a dle potřeby část použiji).
-
Podle chuti přisladíme nebo přisolíme a přidáme natrhané omyté lístky čerstvé bazalky. Podáváme s tagliatelle nebo jinými těstovinami.
Kuchařka: Marie Svarcova