
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 vajec
- 200 g tvrdého sýra (gouda)
- 1 rajče
- 2 lžičky hořčice
- špetka soli
- pepře
- 1 lžíce hladké mouky
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě (díky soli skořápky nepopraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout.
-
Studené vejce zbavíme skořápek a nakrájíme pomocí kráječe na kostičky. Sýr nastrouháme na struhadle. Rajče nakrájíme na malé kostičky. Všechny tyto suroviny smícháme v misce, přidáme hladkou mouku, plnotučnou hořčici a jedno syrové vejce. Vše dobře promícháme a směs ochutíme podle potřeby solí a pepřem.
-
Navlhčenýma rukama tvarujeme malé karbenátky, které pak hned obalujeme ve strouhance. Smažíme je v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s jarním salátem a tatarkou.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem vyzkoušela a moc nám chutnal.
recept je z časopisu POŠLI RECEPT
Kuchařka: Yvona