Kachna v perníkové krustě

42
- reklama -

Suroviny

1/2 kachny (cca 800 g)
2 PL Perníkového koření (pouze složení badyán, skořice, hřebíček)
2 dl sójové omáčky
2 PL medu
2 PL slunečnicového oleje (lze i jiný)
3 stroužky česneku
1 KL chilli
3 cm čerstvého zázvoru
1 KL bílého pepře
1 KL sezamových semínek
1 KL fenyklu
1 cibule
2 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme marinádu: Zázvor, česnek, cibuli očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. A přidáme ostatní ingredience kromě vína!!!!


    Zobrazit celý recept

  2. V marinádě pečlivě obalíme maso a necháme min.3 hodiny marinovat, ještě lépe přes noc.

  3. V rozpálené troubě upečeme do křupava, při pečení podlijeme marinádou a poléváme výpekem. Pečeme cca 50 min.

  4. V závěru do pekáče přidáme víno, rozmícháme se šťávou, polijeme kachnu a vypneme troubu. Necháme ještě asi 10 min.dojít, aby se chutě propojily.

    Příloha: rýže, nebo dle naší volby

    Recept jsem objevila v rodinné kuchařce, upravila a zjednodušila postup. (např.tam nebyla sojovka ale worchester a maggi,apod.)

Poznámka od kuchařky

V původním receptu bylo použito místo perníkového koření 2 kousky badyánu, 5 hřebíčků, 1,5 cm skořice, to vše rozdrcené.