- reklama -
Suroviny
- Nedávala jsem tady přímo recept, protože tenhle věnec je udělaný už ze zbytku těsta. Ale jestli chcete mít vážně výborné a chutné perníčky, tak doporučuji tento recept. Jedno těsto váží nějaké dvě kila, takže z něho dostanete cca 100 malých perníčků. A pokud vám zbyde, tak si nachystejte 4 stejné díly a postup už je níže.
- 300 g teplého medu
- 250 g másla
- 1,2 kg polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 400 g moučkového cukru
- vanilkový cukr
- 4 vajíčka
- vajíčka na potírání
- perníkové koření kterého dávám vždy 4 lžičky
Postup přípravy receptu
-
Zbylé těsto jsem si rozkrojila na čtyři stejné části.
-
Ze tří jsem ušolichala stejně hrubé a dlouhé válečky cca 30 cm.
-
Zamotala je do klasického pleteného copu a spojila dohromady.
-
Do čtyř míst jsem dala ty hliníkové kalíšky ze svíček a dala péct na 180°C dohněda.
-
Poslední kus těsta jsem vyválela tak, aby byl stejně široký jako celý věnec.
-
Upekla v troubě na stejnou teplotu a po vychladnutí jsem ho dala pod věnec a celé ozdobila.
-
A nezapomeňte vše potřít rozkvedlaným vajíčkem! 🙂
Poznámka od kuchařky
Zajímalo by mě hodnocení od Vás, zkušených kuchařinek, co říkáte na můj dnešní vánoční výtvor. 🙂
Kuchařka: MaruskaB