Vepřové kostky v „Zeleném tajemství Thajska“

47
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

350 g vepřového masa kuřecího masa nebo rybího masa
1 sáček (směsi) Zeleného tajemství z Thajska
1 smetana
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 cibule
1 cuketa
1 lžíce mouky
100 ml vody
1-3 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Omytou zeleninu a maso nakrájíme na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso obalíme v mouce a přidáme k cibuli, kterou jsme si orestovali na oleji.

  3. Přidáme celý sáček směsi Zelené tajemství Thajska, dobře promícháme, přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

  4. Potom přidáme papriky a cuketu, ještě chvíli povaříme a na závěr přilijeme smetanu a jen zlehka necháme přejít varem.Jako příloha se doporučují těstoviny, brambory, nebo basmati rýže.

Poznámka od kuchařky

Je to docela dost ostré jídlo, které se přidáním smetany zjemní. Výrobce také doporučuje přidat místo smetany, kokosové mléko.

Směs jsem koupila v Globusu, recept je uveden na zadní straně sáčku.