Perníkový věnec

45
- reklama -

Suroviny

40 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku
2 celá vejce
10 dkg medu
2 lžíce kakaa (nemusí být)
1 lžička jedlé sody
Koření:
anýz
hřebíček
zázvor
tymián
nové koření
badyán
skořice (celkem asi 2 lžičky)

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrojíme kolečko a hvězdičky. Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě na 170°C asi 15 minut.Poté už jen zdobíme libovolným motivem dle fantazie.


    Zobrazit celý recept

  2. Příprava polevy: 1 bílek, 14 dkg cukru (prosejeme 2x), citron dle chuti. Mícháme ručně na talířku do zhoustnutí (párátkem kápneme na okraj talíře tečku, pokud se neroztéká, je to akorát).