![Kapustičky s žampiony a smetanou_5ffb5ad2f19cd.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kapusticky-s-zampiony-a-smetanou_5ffb5ad2e0228.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 500 g růžičkových kapust
- 300 g žampionů
- 2 ks brambory
- 3 PL másla nebo oleje
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- voda
- kousek bujónové kostky kdo používá
- 200 ml zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Na maslo alebo olej dáme pokrájané šampiňóny, osolíme, keď pustia vodu prihodíme očistené, umyté a prekrojené kapustičky a malé kocky zemiakov.
-
Okoreníme a pretlačíme cesnak, prípadne bujón (kocku), trošku podlejeme vodou, dusíme. Keď zemiaky zmäknú, vlejeme kyslú smotanu (ak sa nám to zdá riedke, v smotane vymiešame 2 PL polohrubej múky a zahustíme tým).
Poznámka od kuchařky
Konzumujeme samotné, alebo ako prílohu k mäsu.
Kuchař: magdalenka