Tropické kuřátko

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 spodních kuřecích stehýnek
200 ml kečupu
200 ml pomerančového džusu
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivoveho oleje
2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
1 lžíce worcesteru
1 lžička česnekové soli
1/2 lžičky pepře
solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce naskládáme kuřecí stehýnka. Smícháme kečup, pomerančový džus, cukr, vinný ocet, petrželku, worcester, česnekovou sůl a pepř.

  2. Směsí přelijeme stehýnka a necháme dělat zhruba 5 hodin na stupen LOW.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme jej a uchováme na teplém místě.

  4. Omáčku podle potřeby zahustíme solamylem a maso vrátíme zpět. Stehýnka mají výbornou ostřejší chuť, ale kdo má rád hodně ostré, může zakápnout tabascem. Výborná příloha je rýže.

Poznámka od kuchařky

Tento recept pochází z kuchařky pro pomalý hrnec. Tato stehýnka lze připravit i v troubě, ale je nutné nechat je minimálně 2 dny ulezet v marinádě, jinak mají velmi rozdílnou chuť. Při dostatečném marinování jsou výborná i na gril. Jsou velmi křehká a šťavnatá.