Sumeček nilský s bruselskými kapustičkami na slanině a česneku

159
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g sumečka nilského (2 filety)
2 PL olivového oleje extra virgin
sůl
pepř
300 g bruselské kapusty
150 g slaniny anglické
4 stroužky česneku
1 PL instantní jíšky
200 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou rybu nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi (je-li suchá dáme kapku oleje), přidáme nadrobno nakrájený česnek a zarestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme očištěné a na 1/4 nakrájené kapustičky. Chvilku restujeme, pak podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme instantní jíšku a necháme cca 5 minut dusit.

  3. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a sumečka zprudka opečeme 3-5 minut z každé strany (dle výšky masa na filetu). Podáváme s oblíbenou přílohou. My máme bramborovou kaši, ale lze podávat téměř cokoliv.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem v Makru viděla tuto rybu čerstvou vyfiletovanou v akci za 119 kč/kg a neudržela jsem se. Je to sladkovodní ryba, chutí podobná pangasovi. Filátka byla krásná a úplně bez kostí.