
- reklama -
Suroviny
- 5 lžiček cukru krupice
- 10 hřebíčků
- 1 celá skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 3 plátky citrónu
- 2 lžíce medu
- 600 ml červeného vína
- 100 ml rumu
- Plátky pomeranče na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí. Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu, vhodíme plátky citrónu, hřebíček, badyán a skořici.
-
Přivedeme k varu a ihned odstavíme – nesmí se vařit. Sklenku ozdobíme cukrem a pomerančem, nalejeme horký punč a ihned podáváme. Punč je velmi chutný a krásně vás zahřeje.
Poznámka od kuchařky
http://dobrotynakazdyden.eu/ – na těchto stránkách najdete mé recepty
Kuchařka: mneneznas