- reklama -
Suroviny
- balení drůbků či křidélek
- 1 konzervu kukuřice
- 1 konzervu hrášku
- kujovjanka či moravanka
- kyselé okurky
- 1 balíček těstoviny vrtule
- 4 vajíčka
- majonéza
Postup přípravy receptu
-
Drůbky nebo křidélka dáme vařit, ochutíme podravkou, jakmile je maso měkké, vyjmeme (z vývaru můžete udělat polívku), necháme vychladit, obereme, dáme vařit těstoviny, vajíčka.
-
Po uvaření těstoviny scedíme, dáme do mísy, k tomu přidáme maso, kunovjanku či moravanku,
hrašek, kukuřici, vychladlá vajíčka prolisovaná na čtverečky a okurky také nakrájíme na čtverečky.
-
Necháme trochu vychladit. Nakonec přidáme majonézu, ale může to být i tatarka nebo bílý jogurt.
-
Dle chuti dosolíme nebo popepříme. Dáme vychladit do lednice.
-
Vychlazený salát dáme na talíř a pak už jen papáme.
Poznámka od kuchařky
U nás je moc oblíbený hlavně v létě.
Kuchařka: Swinga