
Suroviny
- 6 plátků vepřové kýty, panenky, karé a pod.
- 2 syrové brambory
- sůl
- česnek
- majoránka
- mleté černé koření
- 2 vejce
- mléko – cca 100 ml
- hladká mouka – podle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mäso na tenko naklepeme, utrieme papierovou utierkou.
-
Osolíme a obalíme múkou – tesne pred smažením – namáčame v cestíčku. Pomaly smažíme v oleji z oboch strán, aby sa všetko prepieklo.
-
(Ak by sa mäso tesne pred smažením neobalilo v múke, hrozí, že počas smaženia sa „vyzlečie“ z cestíčka.)
-
Cestíčko: zemiaky na jemno nastrúhame, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, majoránku, korenie, vajíčka. Miešame a postupne pridávame múku a mlieko, aby sme získali cestíčko hustoty asi ako na lievance.
-
Zo zvyšného cesta upečieme placičky.
Poznámka od kuchařky
Veľmi chutné je toto aj s údeným mäsom – použijeme plátok údenej krkovičky.
Servírujeme obyčajne posypané údeným syrom, príloha – hocijaké zemiaky – pyré a pod.
Recept pridávam na žiadosť Daniellky, budem rada, ak pridá foto.