Černohorský rezeň – řízek

114
- reklama -

Suroviny

6 plátků vepřové kýty, panenky, karé a pod.
2 syrové brambory
sůl
česnek
majoránka
mleté černé koření
2 vejce
mléko – cca 100 ml
hladká mouka – podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mäso na tenko naklepeme, utrieme papierovou utierkou.

  2. Osolíme a obalíme múkou – tesne pred smažením – namáčame v cestíčku. Pomaly smažíme v oleji z oboch strán, aby sa všetko prepieklo.

  3. (Ak by sa mäso tesne pred smažením neobalilo v múke, hrozí, že počas smaženia sa „vyzlečie“ z cestíčka.)

  4. Cestíčko: zemiaky na jemno nastrúhame, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, majoránku, korenie, vajíčka. Miešame a postupne pridávame múku a mlieko, aby sme získali cestíčko hustoty asi ako na lievance.

  5. Zo zvyšného cesta upečieme placičky.

Poznámka od kuchařky

Veľmi chutné je toto aj s údeným mäsom – použijeme plátok údenej krkovičky.

Servírujeme obyčajne posypané údeným syrom, príloha – hocijaké zemiaky – pyré a pod.

Recept pridávam na žiadosť Daniellky, budem rada, ak pridá foto.