Indicke pecivo Pav

62
- reklama -

Suroviny

1/2 kg mouky (použila jsem Maida, bílá mouka)
sůl
1/2 lžičky cukru
1,5 lžičky sušených práškových kvasnic
teplá voda
mléko v poměru 1:1 s vodou, množství dle potřeby
2-3 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. V miske zmiesame muku, sol a cukor, pridame susene kvasnice a zamiesame do muky. Ak pouzivate pieskove kvasnice, netreba robit kvasok zvlast.


    Zobrazit celý recept

  2. Prilejeme pol pohara teplej (nie horucej!) vody s mliekom v pomere 1:1 a vymiesime cesto. Postupne pridavame vodu s mliekom podla toho kolko muka zoberie tekutin. Cesto musi byt pevne a nelepive.

  3. Vymiesene cesto nechame v mise, poprasime mukou a nechame 20 minut kysnut v teple, bez prievanu.

  4. Potom pastou znova do cesta parkrat buchneme, premiesime a odlzoime zasa kysnut na 20 minut.

  5. Toto este raz opakujeme, cize cesto nechame kysnut celkovo asi 1 hodinu. Cim lepsie je cesto vypracovane, tym nadychanejsie bude Pav.

  6. Vykysnute cesto rozdelime na rovanko velke „loptiky“ a rukami vymodelujeme do hladka. Plech vymazeme olejom a lopticky ukladame vedla seba, nie na tesno. Nechame 30 minut kysnut na plechu.

  7. Ruru 10 minut zohrievame na 180°C.

  8. Pak potrieme vlaznym mliekom a dame piect na 30 minut.

  9. Ku koncu mozeme nechat este 5 minut na zapekacom programe, aby sa upiekli do hneda.

Poznámka od kuchařky

http://www.akochutimasala.blogspot.in/2010/10/indicke-pecivo-pav.html