
Suroviny
3 porce
- 3 plátky vepřové krkovičky (plecko)
- 3 cibule
- plátky anglické slaniny
- 3 klobásky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- olej
- 3 špejle
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme je, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme olejem. Takhle připravené plátky masa naskládáme na sebe a dáme je nejlépe přes noc uležet do lednice.
-
Plátky masa a anglické slaniny nakrájíme na čtverečky, klobásku a cibuli na kolečka. Střídavě napichujeme na špejli. Takto připravený špíz položíme na alobal a zamotáme, konce přimáčkneme, aby se během pečení nevypařila všechna šťáva.Pokud nám zůstanou zbytky surovin, položíme je na alobal a na něj teprve špíz. Někdy tak na alobal přidám několik plátků česneku.
-
Zabalené špízy dáme na plech a vložíme do trouby a pečeme při 180°C necelou hodinu a půl, podle druhu použitého masa.
-
Pokud během pečení chceme zkontrolovat měkkost masa, dáme pozor, aby nám z alobalu nevytekla šťáva a pokud budeme ještě dopékat, řádně zabalíme.
Poznámka od kuchařky
Receptů na špízy a ražniči je tu na stránkách velké množství. Tento recept se u nás doma dělal už za mého dětství a já ho tu na stránkách nenašla, tak snad nebude vadit.