- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 12 vajíček
- majonéza
- hořčice dijonského typu
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu
-
Vajicka uvarime natvrdo. Po zchladnuti rozkrojime na pulky a zloutky vyjmeme do misticky. Utreme do peny se tremi lzickami majonezy a horcici podle chuti. Osolime a mirne opeprime.
-
Vzniklou hmotu vratime lzickou nebo ozdobne nastrikame zpet. Lehce posypeme paprikou. Zdobime posekanou pazitkou nebo petrzelkou.
Poznámka od kuchařky
Recept je velmi primitivni, ale jednoduchy a dobry. Vajicka se daji servirovat se sunkou, salamem, syrem…., prakticky cimkoliv a chute se vzajemne doplnuji. Recept je zde notoricky znamy, vlastne se takto plnena vejce prodavaji na kazdem kroku…:)))) Vlozila jsem ho pouze proto, ze jsem ho zde nenasla.
Kuchařka: Daniella O.