Jemná polévka s hlívou ústřičnou

102
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g hlívy ústřičné
125 ml sladké smetany
30 g másla
1 šalotka
1 moučná brambora
1 l zeleninového vývaru
5 snítek petrželky
5 snítek kerblíku
trochu muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlívy očistíme, nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme a nasekáme najemno.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme šalotku a necháme jí zesklovatět. Přidáme houby a všechno za stálého míchání smažíme asi 10 minut.

  3. Bramboru oloupeme a nastrouháme najemno a spolu s vývarem přidáme k houbám. Vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu a dalších 5 minut povaříme.

  4. Bylinky zatím nasekáme nadrobno. Polévku dochutíme solí a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a posypeme bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Vaříme s houbami

Kerblík jsem nesehnala, tak jsem ho vynechala.

Polévka je jiná než ostatní klasické houbové polévky a nám moc chutnala.