Suroviny
2 porce
- 1 velká mrkev
- 1 malá cibule
- 15 dkg šunky (plátky)
- vývar (bujon)
- sladka smetana
- máslo
- muškatový květ
- šťáva z citronu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlkolečka, cibuli nakrájíme najemno a šunku na čtverečky.
-
To vše v hrnci chvilku osmažíme na másle.
-
Poté přidáme vývar a vaříme asi tak 15 minut dokud neni mrkev měkká.
-
Přidáme šlehačku, stačí půl až třičtvrtě kelímku, špetku muškátového květu, pokapeme citronovou šťávou, osolime (podle toho jak máme slaný vývar můžeme vynechat) a jeste tak 5 minut povaříme.
-
Pak je hotovo a můžeme podávat s bramborem, těstovinami nebo knedlíčkem.
Poznámka od kuchařky
Tenhle recept jsem kdysi našla na internetu, ale po nějaké době byl asi smazán, tak jsem v paměti pátrala jak to zhruba bylo a dala ho sem, protože je to opravdu výborný recept, který stojí za zkoušku. Kdyby tady náhodou byl, tak se omlouvám, ale opravdu jsem ho nenašla:)