Dušená mrkev se šunkou a smetanou

79
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 velká mrkev
1 malá cibule
15 dkg šunky (plátky)
vývar (bujon)
sladka smetana
máslo
muškatový květ
šťáva z citronu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlkolečka, cibuli nakrájíme najemno a šunku na čtverečky.


    Zobrazit celý recept

  2. To vše v hrnci chvilku osmažíme na másle.

  3. Poté přidáme vývar a vaříme asi tak 15 minut dokud neni mrkev měkká.

  4. Přidáme šlehačku, stačí půl až třičtvrtě kelímku, špetku muškátového květu, pokapeme citronovou šťávou, osolime (podle toho jak máme slaný vývar můžeme vynechat) a jeste tak 5 minut povaříme.

  5. Pak je hotovo a můžeme podávat s bramborem, těstovinami nebo knedlíčkem.

Poznámka od kuchařky

Tenhle recept jsem kdysi našla na internetu, ale po nějaké době byl asi smazán, tak jsem v paměti pátrala jak to zhruba bylo a dala ho sem, protože je to opravdu výborný recept, který stojí za zkoušku. Kdyby tady náhodou byl, tak se omlouvám, ale opravdu jsem ho nenašla:)