Pomerančovo-citrónová buchta s čokoládou

34
- reklama -

Suroviny

250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g cukru krystal
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 dcl vody
1 dcl oleje
2 citróny
1 pomeranč
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vodu,olej, mouku, kypřící prášek, kůru z jednoho omytého citrónu, šťávu z obou citrónu a rádně prošleháme. Zvlášť si vyšleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do směsi.


    Zobrazit celý recept

  2. 1/2 hotové směsí nalijeme do dortové formy, přidáme na malé kousky rozkrájený pomeranč a poházíme polámanou čokoládu. Nakonec přelijeme druhou polovinou směsi.

  3. Pečeme při 175st, přibližně 45min.

Poznámka od kuchařky

Čokoládu můžete dát dle chuti. Lepší je hořká. Když jsem doma žádnou neměla, rozlámala jsem do buchty mikuláše:-)