- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg libovějšího bůčku bez kostí nejlépe špička
- 1 velké jablko
- 1 čerstvý fenykl
- 2 včerejší rohlíky
- 1 vejce
- mléko
- strouhanka
- 1 lžička mletého zázvoru (nemusí být)
- kmín
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme troškou mléka a necháme je chvíli nasáknout.
-
Jablko oloupeme a i s fenyklem jemně pokrájíme.
-
Obojí přidáme k rohlíkům, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, zázvor, zahustíme strouhankou a nakonec vmícháme sníh z bílku.
-
Do masa prokrojíme kapsu, naplníme nádivkou a sepneme špejlí nebo jehlou.
-
Na povrchu osolíme, pokmínujeme, pekáček přikryjeme / stačí alobalem / a dáme péct do vyhřáté trouby, cca 200°C.
-
Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova.
-
Jestliže zbyde nádivka, vytvarujeme šišku a dáme ji péct s masem nebo ji dáme do jiné formy, např. srnčího hřbetu a upečeme zvlášť.
Kuchařka: maris