Pečený bůček s jablečno-fenyklovou nádivkou

44
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg libovějšího bůčku bez kostí nejlépe špička
1 velké jablko
1 čerstvý fenykl
2 včerejší rohlíky
1 vejce
mléko
strouhanka
1 lžička mletého zázvoru (nemusí být)
kmín
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme troškou mléka a necháme je chvíli nasáknout.


    Zobrazit celý recept

  2. Jablko oloupeme a i s fenyklem jemně pokrájíme.

  3. Obojí přidáme k rohlíkům, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, zázvor, zahustíme strouhankou a nakonec vmícháme sníh z bílku.

  4. Do masa prokrojíme kapsu, naplníme nádivkou a sepneme špejlí nebo jehlou.

  5. Na povrchu osolíme, pokmínujeme, pekáček přikryjeme / stačí alobalem / a dáme péct do vyhřáté trouby, cca 200°C.

  6. Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova.

  7. Jestliže zbyde nádivka, vytvarujeme šišku a dáme ji péct s masem nebo ji dáme do jiné formy, např. srnčího hřbetu a upečeme zvlášť.