Bramborové placky jemné se špaldou a tvarohem

83
- reklama -

Suroviny
asi 20 větších placek

4 velké uvařené a studené brambory
2 vejce
100 g nastrouhaného Junioru (nemusí být)
100 nastrouhaného tvrdého sýra
špaldová krupice hrubá (kolik bude třeba na těsto, aby se dalo vykrajovat)
nadrobno nakrájená petržel
1/3 kelímku tvarohu
sůl
olej na smažení
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe je, uvařit brambory den předem, nebo když zbudou – musí být studené.

  2. Nastrouháme je, přidáme sůl, vajíčka, nastrouhaný salám a sýr (obojí lze vynechat, jsou dobré i tak), tvaroh, petržel a špaldovku, aby nám vzniklo kompatibilní těsto, které na pomoučněném válu vyválíme a kulatou formičkou, nebo hrnkem vykrájíme kolečka (vykrajuji druhou stranou vykrajovátka na pirožky).

  3. Takto vykrájené obalíme ve strouhance a placky péčeme na menším množství oleje. Hotové se mohou vysušit na ubrousku (já je nesuším), ale někdo to tak rád.

Poznámka od kuchařky

Placky mě napadly díky tomu, že manžel koupil místo pohanky , špaldovou hrubou krupici a tak dilema co s ní byla tímto receptem jasná. Můžu vám sdělit, že jsou lepší, než s moukou a jsou jemné a malinko křupavé na povrchu.