
Suroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 6 lžic horké vody
- 300 g cukr krupice
- 300 g polohrubé mouky
- špetka soli
- pečicí papír
- Máslový krém:
- 750 ml mléka
- 3 jahodové pudinky (nejlepší jsou od Dr.Oetker)
- 75 g cukr krupice
- 375 g másla
- jahody
- jahodová marmeláda
- rum
- Zdobení:
- bílá čokoláda
- marcipánová hmota
- potravinářské barvivo červené
- potravinářské barvivo zelené
- strouhaný kokos
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny.
-
Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli.
-
Část bílkové hmoty smícháme se žloutky, přisypeme prosátou mouku, promícháme a přidáme zbytek bílků. Vše opatrně a hlavně rychle přelejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na cca 160 – 170°C. a pečeme cca 35 minut.
-
Ke konci vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto ještě lepí, pár minut přidáme.
-
Upečený korpus necháme vychladnout a 2x rozřízneme (aby vznikly 3 stejně silné pláty).
-
Krém:Nejdříve si z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Postup asi psát nemusím, najdete ho na každém sáčku 🙂 Na horký pudink dávám potravinářskou folii, aby se neudělal škraloup a nechám vystydnout.
-
Mezitím si vyšlehám máslo a pak ho postupně za stálého šlehání přidávám do vychladlého pudinku.
-
Důležité je, aby máslo i pudink měli stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Přidávám i trošku červeného potravinářského barviva, aby měl krém sytější barvu. Kdo má rád sladší krém, může přidat trošku cukru.
-
Jahodovou marmeládu smícháme s trochou rumu, pomažeme spodní plát, potřeme krémem a posypeme jahodama nakrájené na malé kousky.
-
Přiklopíme dalším plátem a uděláme to samé, co u prvního.
-
Nakonec přiklopíme posledním plátem, který polejeme rozpuštěnou bílou čokoládou, boky pomažeme zbytky krému a obsypeme strouhaným kokosem.
-
Dáme do ledničky vychladit, mezitím si kus marcipánové hmoty obarvíme červeným potravinářským barvivem, další kousek zeleným.
-
Obarvený marcipán vyválíme na folii na tenký plát a vykrajujeme kytičky a lístečky dle libosti. Podle fantazie dozdobíme na dort.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem…:) V tu dobu jsem foťák ještě neměla k dispozici 🙂









