Nepečený tvarohový zákusek s ananasem

82
- reklama -

Suroviny

2 dl mléka
10 g želatiny (práškové)
3 lžíce práškového cukru
180 g másla
500 g měkkého tvarohu
nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
instantní káva (uvařená, oslazená – nemusí být)
kakao granko
1 balení dětských piškotů
ovoce:
kompotový ananas (použila jsem odkapaný krájený)
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Mléko zahřejeme, přisypeme práškovou želatinu, zamícháme a necháme 1/2 hodiny nabobtnat.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přelijeme do mixéru, přidáme cukr, tvaroh, změklé máslo, citrónovou kůru a vše rozmixujeme.

  3. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem.

  4. Na dno dáme slabou vrstvu ušlehaného krému, poklademe piškoty slabě namočenými v kávě (na šířku formy jsem dávala 3 piškoty vedle sebe), zase dáme slaboučkou vrstvu krému, vrstvu ananasu, opět slabou vrstvu krému, jen aby se zakryl ananas, posypeme grankem, piškoty, krém, ananas a zbyde opravdu troška krému na zatření ananasu – viz foto s postupem.

  5. Pak přehneme přečnívající alobal přes formu a dáme do lednice zatuhnout. Já jsem zákusek dělala večer a krájela druhý den.

Poznámka od kuchařky

Do dortové formy by toho krému bylo asi málo, na srnčí hřbet toto množství stačilo. Na tuto dávku mi vyšlo 50 ks kulatých piškotů. Pokud je někdo na sladší, může 1 PL (polévkovou lžíci) cukru přidat.