
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 l masového vývaru (může být i z kostky)
- 1/4 kg instantní polenty
- 50 g strouhaného sýru výrazné chuti
- pepř
- sůl
- na ozdobu:
- mozzarella
- žampion
- rajčata
- sušená rajčata
- šunka
- sýr
- rajčatové sugo:
- uvařenou směs z rajčat
- cibule
- česneku
- oregána (a dalších bylinek)
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 180°C.
-
Vývar přiveďte k varu.
-
Do vroucího vývaru pomale vmíchávejte polentu. Za stálého míchání vařte 3 min.
-
Poté odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr, pepř, sůl.
-
Hotovou polentovou kaši nalijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete.
-
Teď to dejte na 10min zapéci do trouby.
-
Mezitím si nachystejte věci na ozdobu.
-
Po zapečení pizzu nazdobte jak klasickou pizzu : sugo, sýry, salámy… a dejte na dalších 15 min zapéci.
Kuchařka: happy.lenulka









