Suroviny
2 porce
- 200 g lososa (nejlépe čerstvý filet bez kostí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
- 1-2 lžíce mouky
- 250 ml smetany
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- lasagne
- sýr (na posypání – já měla grand moravia – „český parmazán“)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme lososa nakrájeného na kousky cca 1×1 cm (nebo i menší). Přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme.
-
Poprášíme moukou a zarestujeme. Podlijeme smetanou, osolíme, opeříme a přidáme petrželku (já měla jen sušenou). Provaříme. Je li omáčka moc hustá, tak ji povolíme trochou vody.
-
Na dno zapékací misky na lasagne dáme trochu omáčky, plátek lasagní, omáčku atd. Poslední vrstva je omáčka. Misku přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut.
-
Pak odstraníme alobal, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě asi 10 minut dopékáme. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Od nedělního oběda mi zbyla špička z losového filetu a co s ní? Pro 2 málo pro 1 moc, tak jsem dostala nápad a byla z toho moc dobrá večeře.