- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g tenkých vaječných nudlí
- 1 velká mrkev
- 1/2 hlávky čínského zelí
- 1 menší pórek
- 6 lžic tonkatsu omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- olej (nejlépe sezamový)
- sůl
- případně chilli
Postup přípravy receptu
-
Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu.
-
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev na malé hranolky a zelí na nudličky. Ve velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a asi 2 minuty na něm opékáme mrkev a pórek. Přidáme vařené nudle a prosmahneme je. Přilijeme sójovou a tonkatsu omáčku, promícháme a přidáme zelí. Mícháme ještě tak dlouho, dokud není zelí zavadlé (ale křupavé) a omáčky neobalí všechny nudličky.
-
Kdo má rád ostřejší jídla, může přidat mleté chilli nebo chilli omáčku.
Poznámka od kuchařky
Lze připravit i s kousky kuřecího nebo vepřového masa.
Kuchařka: Eliza