Smažené nudle se zeleninou a tonkatsu omáčkou

36
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g tenkých vaječných nudlí
1 velká mrkev
1/2 hlávky čínského zelí
1 menší pórek
6 lžic tonkatsu omáčky
2 lžíce sójové omáčky
olej (nejlépe sezamový)
sůl
případně chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev na malé hranolky a zelí na nudličky. Ve velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a asi 2 minuty na něm opékáme mrkev a pórek. Přidáme vařené nudle a prosmahneme je. Přilijeme sójovou a tonkatsu omáčku, promícháme a přidáme zelí. Mícháme ještě tak dlouho, dokud není zelí zavadlé (ale křupavé) a omáčky neobalí všechny nudličky.

  3. Kdo má rád ostřejší jídla, může přidat mleté chilli nebo chilli omáčku.

Poznámka od kuchařky

Lze připravit i s kousky kuřecího nebo vepřového masa.