Suroviny
4 porce
- 6 vepřové maso
- hladká mouka
- 2 ks vajec
- 1 hrnek strouhanky Panko
- sůl
- pepř černý mletý
- Japonský bramborový salát:
- 6 ks brambor
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks okurky řecké nebo okurky libanonské či japonské
- 2 lžíce Mirin rýžové vino
- sůl
- pepř černý mletý
- 5 lžic majonézy japonska Kewpie
- 2 ks vejce natvrdo
- Tomkatsu omáčka:
- 5 polévkových lžic kečupu
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce rýžového octu
- 1/2 lžičky česneku sušený v prasku
- trocha hřebíčku strouhaného
- olej
Postup přípravy receptu
-
Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme osolime pokorenime, dame do muky a vajicka. Jediny rozdiel su Japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv upecenych ususenych bielych chlebov bez koriek aby boli extra chrumkave, treba ich viac povtlacat do masa). Vysmazime do zlatista (v Japonsku ich casto hadzu do fritezy). Tradicne sa podava s ryzou a omackou Tomkatsu, a na jemno nakrajanou kapustou. Ja mam rad rezen so zemiakovym salatom tak sme aj pridal tento Japonsky salat ako sa jedava v bento boxoch.
-
Japonsky zemiakovy salat:
Dame varit zemiaky v supke ( nechame ich ale dlhsie ) tradicne japonske su skor roztlacene take hrubsie pyre. Hlavny rozdiel medzi nasim je ze nema prvky kyslosti ako nakladane oharky a pouziva cerstve oharky rozkrojene po dlzke s vybratymi jadierkami.Nakrajame ich na tenke polmesiaciky.Cibulu nakrajame na tenko a obarime v horucej posolenej vode s lyzicou ryzoveho octu.Tak isto nakrajame na jullien mrkvu a rychlo prevarime. Pridame na tvrdo uvarene vajicko na drobno nakrajane. Posolime okorenime pridame Mirin podla chuti. Dalsi rozdiel je Japonska majoneza Kewpie, ktora je velmi jemna a ma chut skor slahacky. Pridame majonezu podla chuti v (Japonsku davaju vela) -
Serviruje sa s omackou Tomkatsu ktora sa da kupit v Azijskych obchodoch. Mi sme zmiesali suroviny v keramickej miske a suseny cesnak v prasku sme nahradili surovym strucikom. Pridavaju aj trosku cukru ale mi sme to nahradili sladkou sojovou omackou Kecap Manis. Rezen je nakrajany na pasiky aby sa dal jest palickami.
Poznámka od kuchařky
Pred par dnami bola pridana jedna komplikovanejsia verzia pridavam recept na jednoduchu verziu ( ako v Tokyu). Tieto rizky su na prekvapenie velmi popularne na druhej strane zemegule od 19 storocia a kupite ich v kazdej tzv. Western style restauracii ale aj tradicnej. Volaju sa Katsu ( vacsinou bravcove ale aj kuracie) jedia sa tradicne ryzou ale v Tokyu som ich jedol s Japonskym zemiakovym salatom ( naozaj treba Japonsku majonezu je ina )a so struhanou kapustou( tu surovu davaju ku vsetkemu ) a omackou Tomkatsu.( pridavam recept ako ju lahko vyrobit doma).
Treba sa opytat lebo dost casto namiesto Tomkatsu omacky vam tam navalaju japonsku kari omacku.( nic proti nej len to clovek necaka).
A potom to vyzera tak inac….