![Krkovička “ naostro“_5ffb043b73288.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/krkovicka-naostro_5ffb043b632d1.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovičky
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- 6 stroužků česneku
- 4 lžíce ostrého kečupu
- mletý pepř
- sůl
- olej
- asi 2 dcl vody
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku naklepeme, osolíme a potřeme z obou stran rozetřeným česnekem, každou 2 stroužky. Necháme 15 minut uležet.
-
Pak na oleji z obou stran zprudka opečeme a přendáme do pekáčku vymazaného olejem.
-
Maso posypeme cibulí, zbytkem česneku nakrájeného na plátky a čili papričkou.
-
Ve 2 dcl vody rozkvedláme 4 lžíce kečupu a maso zalijeme.
-
Přikryjeme druhým pekáčkem, nebo alobalen a pečeme na 200 stupních cca 45 minut.
-
Pak odkryjeme a ještě 15 minut pečeme bez příklopu na barvu.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.
Kuchařka: JanaDorazinova