- reklama -
Suroviny
- cannelloni
- 150 g tvrdého sýra
- Náplň :
- 500 g jemného tvarohu
- 1 vajíčko
- bílý pepř
- sůl
- 5-6 stroužků prolisovaného česneku
- Omáčka :
- 3 lžíce hladké mouky
- olej
- 1/2 l mléka
- sůl
- mletý pepř
- 200 g mrazeného špenátu
Postup přípravy receptu
-
Zmiešame všetky ingrediencie na náplň a naplníme ňou cannelloni ( surové, nevaríme ich !!! ).
-
Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme a necháme špenát rozpustiť.
-
Do vymasteného pekáčika nalejeme naberačku špenátovej omáčky a poukladáme vrstvu cannelloni.
-
Opäť zalejeme omáčkou, posypeme postrúhaným syrom a uložíme druhú vrstvu cannelloni. Vylejeme zvyšnú omáčku, posypeme syrom a dáme do rúry zakryté piecť.
-
Po 20 minútach odkryjeme a dopečieme pri strednej teplote.
Kuchařka: tejaja