![Losos na hlívách_5ffb021372bf9.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/losos-na-hlivach_5ffb02136199c.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety z lososa bez kůže (cca 200 g kus)
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 červená paprika
- 3 jarní cibulky
- 2 lžičky provensálského koření
- sůl
- několik plátků másla
Postup přípravy receptu
-
Papriku, cibulku a hlívy nakrájíme na menší kousky, promícháme v míse, ochutíme lžičkou provensálského koření a osolíme. Filety osolíme, posypeme zbylým provensálským kořením.
-
Do remosky nebo pekáčku si nejprve vysypeme asi 3/4 směsi zeleniny a hub, na ně poklademe filety a ty ještě posypeme zbylou směsí. Navrch můžeme ještě přidat několik hoblinek másla.
-
Pečeme v pekáčku s poklicí nebo v remosce na 160°C cca 30 minut. Díky poklici se nám ryba s houbami pěkně podusí a získá krásnou vůni z hub.
Poznámka od kuchařky
Ryba by po pečení neměla být uvnitř syrová, ale zároveň také ne přepečená, aby zůstala šťavnatá. Dobrou přílohou jsou třeba pečené brambory.
Kuchařka: narcisk