Bramboroví utopenci

52
- reklama -

Suroviny

600 g malých brambor
3-4 dcl olivového oleje
1 pivní sýr
1 červená cibule
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
2 lžičky celého černého pepře
6 snítek tymiánu
1 snítka rozmarýnu
8 lístků bazalky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.

  3. Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.

Poznámka od kuchařky

Recept z Žena a kuchyně-Brambory 100x jinak

Nesehnala jsem čerstvý tymián tak jsem ho nedala a místo chilli papričky jsem dala feferonku.

Autorem je pan kuchař Vladislav Stuparič.