- reklama -
Suroviny
- Těsto
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 10 g holandského kakaa
- 5 polévkových lžic mléka
- 1 celé vejce
- Krém
- 1/2 litru mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 vanilkový pudink
- 200 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- (Poleva)
- 90 g másla
- 1 lžíce mléka
- 90 g moučkového cukru
- 1 polévková lžíce Solamylu
- 1 lžíce kakaa
- piškoty
- rum
- oříšky na posypání
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na dvě poloviny.
-
Vyválíme dvě stejné placky (zhruba velikost papíru A4).
-
Pečeme cca na 170 °C asi 10 minut.
-
Na krém uvaříme mléko, přidáme pudink a mouku, necháme projít varem.
-
Vychladíme a zašleháme máslo vyšlehané s cukrem.
-
Na jednu placku namažeme polovinu krému, poklademe piškoty namočené v rumu (můžeme rum naředit trošku vodou), namažeme druhou polovinu krému a dáme druhou placku.
-
Polijeme čokoládovou polevou: rozpustíme máslo s mlékem a za stálého míchání přidáme cukr, škrob a kakao.
-
Necháme přejít varem.
-
Nakonec můžeme posypat oříšky, či kokosem, nebo necháme jen tak.
-
V chladu necháme do druhého dne rozležet.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: přítelova babička 🙂
Kuchařka: buryna