Vepřové plecko nadivoko s houbami

52
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového plecka
sůl
200 g cibule
50 g slaniny
4 stroužky česneku
5 zrnek pepře
2 zrnka jalovce
1 bobkový list
2 zrnka nového koření
sladká paprika
200 g žampionů
125 ml kysané smetany
2 polévkové lžíce hladké mouky
2 rajčata
1 polévková lžíce hořčice
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova.

  3. Maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme všechno koření včetně soli,
    utřeného česneku a rozkrájená rajčata. Dusíme za občasného podlití vodou, dokud maso nezměkne.

  4. Přidáme žampiony.

  5. Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 minut provařit.

  6. Dochutíme hořčicí, pepřem.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla v kuchařce 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně a jen malinko si recept poupravila.

V původním receptu je jako příloha uvedena rýže, u nás frčí špagety.