
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého masa mix
- 500 g cukety bez slupky
- 200 g sýru – eidam
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 vajíčko
- 1 kypř. prášek
- 4-5 hrstí strouhanky
- olej
- majoránka, sůl, pepř, paprika mletá, drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme, dáme do misky a posypeme vegetou. Necháme ji vypotit.
-
Do jiné misky dáme mleté maso. Nastrouháme sýr a nakrájíme cibuli. To dáme na mleté maso.
-
Z cukety, kterou jsme nechali alespoň 15 min. vypotit vymačkáme přebytečnou vodu a dáme na maso. Přidáme dle chuti koření, vajíčko a kypř. prášek, česnek. Přihodíme trochu strouhanky a důkladně promícháme – nejlépe rukou. Zahustíme strouhankou dle potřeby, směs by se neměla rozpadat, ale ani zbytečně lepit.
-
Hotovou směs rozetřeme do vymazaného olejem a vysypaného strouhankou pekáčku a dáme zapéct, dokud se na povrchu neudělá kůrčička.
Kuchařka: Montanka