Zámecká cuketa

63
- reklama -

Suroviny

500 g mletého masa mix
500 g cukety bez slupky
200 g sýru – eidam
2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 vajíčko
1 kypř. prášek
4-5 hrstí strouhanky
olej
majoránka, sůl, pepř, paprika mletá, drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme, dáme do misky a posypeme vegetou. Necháme ji vypotit.

  2. Do jiné misky dáme mleté maso. Nastrouháme sýr a nakrájíme cibuli. To dáme na mleté maso.

  3. Z cukety, kterou jsme nechali alespoň 15 min. vypotit vymačkáme přebytečnou vodu a dáme na maso. Přidáme dle chuti koření, vajíčko a kypř. prášek, česnek. Přihodíme trochu strouhanky a důkladně promícháme – nejlépe rukou. Zahustíme strouhankou dle potřeby, směs by se neměla rozpadat, ale ani zbytečně lepit.

  4. Hotovou směs rozetřeme do vymazaného olejem a vysypaného strouhankou pekáčku a dáme zapéct, dokud se na povrchu neudělá kůrčička.