- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 rajčata
- 2 baby cuketky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- rajčatový protlak (malá konzerva, bez přidaného cukru a vody)
- snítky rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, až zesklovatí, přidáme nakrájený česnek a rozmarýn, necháme zavonět.
-
Rajčata a cuketky nakrájíme na větší kostičky a přidáme k cibulce, zamícháme. Z rajčat se uvolní voda chvíli podusíme, pak přidáme protlak, dle chuti zředíme (ale ne moc, není to omáčka), případně cukr. Osolíme a opepříme.
-
Dusíme do změknutí ale nenecháme rozvařit.
Poznámka od kuchařky
Výboré je jen tak s bílým pečivem nebo rýží, nebo jako příloha k masu, jehněčí pečeni, rostbífu a kuřecím steakům.
Kuchař: efka.ch