Zeleninový tatarák Jany Remkové

53
- reklama -

Suroviny

2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru
2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve
4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
4 polévkové lžíce strouhaného sýra
4 stroužky česneku
1/2 menší cibule
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 polévková lžíce worcestrové omáčky
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce oleje
tabasco (ostrý kečup)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhanou zeleninu, sýr a ořechy smícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme sojovou a worcesterovou omáčku, hořčici, olej, a směs dochutíme tabascem či ostrým kečupem, solí a pepřem.

  3. Zeleninový tatarák natíráme na opečené chleby anebo sendviče. Podáváme s čerstvou zeleninou.

    Doplnila jsem oproti receptu nakonec i žloutkem, přišlo mi to ještě jemnější, ale není podmínkou.

Poznámka od kuchařky

Recept není můj, ale všem dobře známé Jany Remkové, která má momentálně rozbitý foťák a potřebovala k receptu nafotit fotky….slíbila jsem jí tedy udělat fotky a poslat jí je, ať si recept vloží sama, ale postavila si hlavu, že ne, že ho mám vložit já, když už jsem se s tím dělala a už s ní nehnulo ani stádo volů…:D

Takže Jani, díky…veškeré bodíky a pochvaly ti rovnou předávám 😉

PS: Je to fakt dobré, už jsem nesolila, stačila ta sojovka 🙂