![Zeleninový tatarák Jany Remkové_5ffafe3a0551b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zeleninovy-tatarak-jany-remkove_5ffafe39e8206.jpeg)
Suroviny
- 2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru
- 2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve
- 4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
- 4 polévkové lžíce strouhaného sýra
- 4 stroužky česneku
- 1/2 menší cibule
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 polévková lžíce oleje
- tabasco (ostrý kečup)
- mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nastrouhanou zeleninu, sýr a ořechy smícháme.
-
Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme sojovou a worcesterovou omáčku, hořčici, olej, a směs dochutíme tabascem či ostrým kečupem, solí a pepřem.
-
Zeleninový tatarák natíráme na opečené chleby anebo sendviče. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Doplnila jsem oproti receptu nakonec i žloutkem, přišlo mi to ještě jemnější, ale není podmínkou.
Poznámka od kuchařky
Recept není můj, ale všem dobře známé Jany Remkové, která má momentálně rozbitý foťák a potřebovala k receptu nafotit fotky….slíbila jsem jí tedy udělat fotky a poslat jí je, ať si recept vloží sama, ale postavila si hlavu, že ne, že ho mám vložit já, když už jsem se s tím dělala a už s ní nehnulo ani stádo volů…:D
Takže Jani, díky…veškeré bodíky a pochvaly ti rovnou předávám 😉
PS: Je to fakt dobré, už jsem nesolila, stačila ta sojovka 🙂