- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kotlety
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
- hl. mouka
- 1 kostka masoxu (nebo jiný vývar)
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, okraje nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a z jedné strany poprášíme hladkou moukou.
-
V kastrůlku rozpustíme kostku masoxu. Na vyšší pánvi rozehřejeme tuk, kotlety opečeme po obou stranách. Nejprve nepomoučněnou stranou.
-
Osmahnuté kotlety vyndáme na talíř a ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Vrátíme kotlety a podlijeme vývarem.
-
Pod pokličkou dusíme do měkka a postupně podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a podušeným špenátem (upraveným dle Vašeho způsobu).
Kuchařka: sefrovka